Touch ID bij iPhone 8 op de achterkant

We hebben al veel verschillende dingen vernomen over de nieuwe iPhone 8 die in september moet uitkomen. Ook wat betreft de homebutton zijn er al verschillende berichten verschenen.

Zo zou de originele homebutton die we op de iPhone gewend zijn verdwijnen en zou het vervangen worden door een ingebouwde vingerafdruksensor.

Deze zou wel op dezelfde plek bevestigd worden als de huidige homebutton, maar dan onder het scherm.

Toch lijkt ook dit weer veranderd te zijn, er zijn namelijk weer nieuwe aanwijzingen dat de homeknop met touch ID bij de nieuwe iPhone op de achterkant bevestigd is.

Vingerscanner achter scherm niet betrouwbaar

Apple is verschillende prototypes aan het testen. Volgens iDropNews zou de Touch ID op de achterkant van het zo goed als definitieve prototype komen.

Het blijkt dat het Apple niet lukt om de vingerscanner achter het scherm betrouwbaar te laten werken. Om deze reden zou er dus gekozen zijn voor de nieuwe plek van de Touch ID.

Er zijn wel een aantal nadelen…

Apple zou niet de eerste zijn die de homeknop aan de achterkant bevestigd, er zijn meerdere smartphones waarbij dit al wordt toegepast.

Huawei had dit eerder ook al maar door de vele klachten van klanten is de vingerafdrukscanner in het P10 model weer verplaatst naar de voorkant.

Hoewel de knop aan de achterkant wel praktisch zou zijn als je de iPhone vast hebt, is het weer erg onhandig als de iPhone plat op een tafel ligt of vast zit in een houder in de auto.

Je zult altijd de iPhone op moeten pakken om het scherm te belichten of te ontgrendelen, niet echt handig dus! Daarbij is zo’n knop aan de achterkant altijd even zoeken.

Je zult op de tast de knop moeten vinden terwijl je de knop aan de voorkant altijd in het zicht hebt. Wat dus ook een stuk prettiger in gebruik is.

Nog een nadeel is dat het gebruik van Apple Pay er niet makkelijker op zal worden. Normaal kun je erg eenvoudig een betaling bevestigen door je vinger op de homeknop te laten rusten.

Als je in plaats hiervan je vinger op de achterkant moet plaatsen wordt dit niet makkelijker, je zou eventueel de telefoon om kunnen draaien maar dat is ook niet erg handig.

Gezichtsherkenning in plaats van touch ID?

Eerder maakte Apple al bekend dat de nieuwe iPhone voorzien zou zijn van gezichtsherkenning. Misschien dat dit de oplossing zou zijn voor de touch ID.

Je zou dan de iPhone kunnen ontgrendelen door in de camera te kijken. Het nadeel hiervan is dat je de iPhone wel altijd recht voor je gezicht moet houden. Ook dit zou dus niet de ideale oplossing zijn.

Het klinkt dus niet erg interessant, touch ID op de achterkant van de iPhone. De oude vertrouwde homebutton met vingerscanner is altijd erg praktisch geweest en kenmerkend voor de iPhone.

Dus of dit een goede keuze is van Apple moet nog blijken!

Delen.

About Author

Laat een bericht achter