Scherm iPhone 8 licht gebogen, dus niet plat!

Eerder verscheen er een bericht dat het scherm van de nieuwe iPhone 8 toch plat zou zijn, ondanks alle geruchten over het gebogen scherm.

De nieuwste geruchten zijn dat het scherm wel gebogen is maar niet zo sterk gebogen als het scherm van de Samsung Galaxy S8.

Verschillende overeenkomsten Galaxy S8 en iPhone 8

Met de nieuwe Galaxy S8 krijgen we een idee hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien. Er zijn namelijk verschillende overeenkomsten.

Het scherm van de iPhone 8 zal alleen minder gebogen zijn dan het scherm van de S8. Je ziet aan de zijkant geen randen waardoor een oneindig effect wordt gecreëerd.

Bij het nieuwe Samsung model zien we enorm veel overeenkomsten met de nieuwe iPhone. Het lijkt erop dat Samsung de geruchten rondom dit nieuwe Apple toestel goed in de gaten heeft gehouden.

Wisselende reacties op de gebogen schermrand

De sterk gebogen schermrand heeft geleid tot wisselende reacties. Door de buiging van het scherm lijkt de hele smartphone te bestaan uit een scherm.

Het nadeel is wel nog dat niet alle apps geoptimaliseerd zijn voor de curve. Hierdoor vallen knoppen en tekst soms buiten het scherm.

Daartegenover staan wel weer de nieuwe mogelijkheden van een gebogen scherm. Zo zouden de tijd, datum en eventueel notificaties weergegeven kunnen worden in het gebogen deel van het scherm op het moment dat de smartphone op stand-by staat.

Compactere smartphone

Door de gebogen randen kunnen de nieuwe smartphones wat compacter blijven. Het hele scherm kan worden gebruikt waardoor de telefoon minder groot hoeft te zijn.

Bij Apple is nu het probleem dat er vrij weinig ruimte is voor de home-knop en touch ID. Eerder waren er geruchten dat de vingerscanner onder het scherm zou komen, op de originele plek van de homebutton.

Maar het lukt Apple blijkbaar niet om dit betrouwbaar werkend te krijgen. Er wordt nu gesproken over een home-button met touch ID aan de achterkant van de iPhone.

iPhone 8 zal meer verkocht worden dan Galaxy S8

Ming-Chi Kuo (Apple-analist) heeft voorspelt dat de iPhone 8 van Apple populairder zal zijn dan de nieuwe Samsung Galaxy S8.

En dat terwijl de iPhone een paar maanden na de S8 op de markt komt. Kuo denkt dat Apple als beste naar voren zal komen omdat de S8 volgens hem niet genoeg aantrekkelijke functies heeft.

Opmerkelijke uitspraak omdat de iPhone 8 en de Galaxy S8 erg veel op elkaar lijken. We zullen eind dit jaar zien of analist Kuo gelijk had!

Delen.

About Author

Laat een bericht achter