True Tone scherm

Onlangs is er weer een nieuw gerucht naar buiten gekomen over de iPhone 8. De laatste tijd zijn er al veel verschillende berichten naar buiten gekomen en niet alles bleek ook echt te kloppen.

Dit heeft te maken met de verschillende prototypes die gemaakt en getest worden. Toch is er nu weer nieuws rondom die nieuwe iPhone, namelijk het True Tone-scherm.

Apple wil deze techniek niet alleen gebruiken voor de helderheid van het scherm, maar wil ook dat de kleuren automatisch worden aangepast aan de omgeving.

Gerucht gebaseerd op inkooplijst

Analisten van Barclays beweren dat het True Tone-scherm zowel in de iPhone 7 modellen als in de iPhone 8 zal komen.

Dit gerucht is gebaseerd op een inkooplijst van Apple, op deze lijst stond een nieuwe sensor die omgevingslicht kan opvangen.

Doordat deze met 4 kanalen werkt in plaats van twee, kan de intensiteit van het licht veel beter worden opgevangen waardoor het scherm zich continu kan aanpassen.

Het omgevingslicht en de warmte van de kleuren worden opgevangen waardoor het scherm een natuurlijk licht geeft.

True Tone in vergelijking met Night Shift

Door True Tone is het gebruik van een iPhone minder slecht voor de ogen omdat het schermlicht continu wordt aangepast en afgestemd op de omgeving.

De techniek lijkt op de Night Shift functie, zodra de zon onder gaat worden de kleuren in het scherm warmer. Het scherm krijgt een geel/oranje gloed waardoor de kleuren minder hard binnenkomen.

Dit is vooral prettig als je ‘s avonds nog op je telefoon aan het lezen (of Facebook’en) bent. Echter is het grote verschil dat Night Shift enkel bedoeld is om in de avond de hoeveelheid blauw licht tegen te gaan.

True Tone past zicht de hele dag door automatisch aan en het verloop van de kleuren is subtieler.

Als je in een ruimte bent die verlicht wordt met TL-buizen zal de kleur van het scherm meer blauwtinten tonen, maar zodra je in een ruimte bent met donkere, warme kleuren zal het scherm zich aanpassen en warmere tinten weergeven.

Minder belastend voor de ogen

Deze functie is erg prettig voor degene die veel gebruik maken van hun iPhone. Door de aanpassing van het scherm licht worden de ogen minder belast.

Daarnaast brengt de warme kleur minder negatieve golven met zich mee waardoor hoofdpijn en slecht slapen door te veel schermlicht verleden tijd worden.

De 3 nieuwe iPhones zijn echter niet de eerste Apple producten met een True Tone-scherm. De 9,7-inch iPad Pro die vorig jaar op de markt kwam beschikte ook over deze schermtechniek.

Delen.

About Author

Laat een bericht achter