Het lijkt er op dat Apple dit jaar 3 nieuwe iPhones gaat uitbrengen, de iPhone 7S, 7S Plus en de iPhone 8, ook wel iPhone Edition genoemd.

Lange tijd zijn er geruchten geweest dat de laatste variant over een gebogen OLED-scherm zou beschikken. Toch lijkt het er steeds meer op dat dit niet het geval is.

Bij de nieuwe iPhone wordt de hele voorkant als scherm gebruikt, waardoor het scherm extra groot is.

Daarnaast is er lange tijd gezegd dat de randen gebogen zouden zijn, net zoals bij een aantal nieuwe Samsung modellen.

Toch zijn er steeds meer mensen die hieraan twijfelen en verwachten dat de nieuwe iPhone gewoon een plat scherm heeft. Net zoals alle andere iPhone toestellen.

Nieuwe trend, langer scherm

Dit nieuws is afkomstig van IHS Markit-analist Wayne Lam. Deze analist onderzoekt en analyseert productieketens van smartphone makers.

Wayne Lam spreekt tegen MacRumors uit dat ze er vanuit gaan dat Apple een plat OLED-display gebruikt voor de nieuwe iPhone. En dat ze gebruik gaan maken van een langer touchscreen, net zoals bij de nieuwe LG G6.

Dit neemt meer ruimte in op de iPhone, maar naar verwachting wordt dit design een nieuwe trend in 2017.

Bij de LG G6 is het scherm twee keer langer dan dat hij breed is, dit zou ook bij de nieuwe Samsung Galaxy S8 het geval zijn. Het nieuwe model van Samsung krijgt aan de boven en onderkant ook dunnere randen.

Een plat scherm of toch gebogen?

Het blijft soms erg verwarrend, al die verschillende geruchten. Want er is ook heel vaak geschreven over de gebogen schermranden waar Apple voor zou kiezen.

Dit is door verschillende bronnen en analisten gezegd, echter zijn een aantal analisten hier ook weer op teruggekomen.

Toch is het niet vreemd dat er zoveel geruchten zijn over deze nieuwe smartphone. Apple is druk bezig met het testen van verschillende prototypes, waardoor er wellicht platte als gebogen schermen getest worden.

Nadat alle testen gedaan zijn wordt pas een eindversie gekozen. Het is dus nog niet duidelijk of deze eindversie een platte, of gebogen scherm heeft!

Delen.

About Author

1 reactie

  1. Jan de Boer op

    Het is wel tijd voor Apple om naar OLED schermen te gaan. Samsung doet al jaren en doordat hebben ze nu meer dan helft van de markt gepakt.

Laat een bericht achter