iPhone X kopen

Gisteravond is de iPhone X gepresenteerd, tegelijk met de iPhone 8 en de iPhone 8 plus. De X in de iPhone X staat voor tien, aangezien het nu tien jaar geleden is dat Apple zijn eerste iPhone presenteerde. Wil je de iPhone X kopen, dan kan dat vanaf vandaag. De nieuwe iPhone heeft een aantal serieuze veranderingen die de moeite waard zijn. Hieronder de meest opvallende veranderingen en verbeteringen van de jubileum-smartphone.

Groter scherm, minder rand

Het scherm van de iPhone X is 5,8″, met een relatieve schermgrootte van 80,9%. De voorkant bestaat uit alleen maar scherm.

Oled scherm

Het grootte verschil met zijn voorgangers is dat de nieuwe X een Oled scherm heeft en de vorige iPhones een LCD scherm. Het grote voordeel van Oled is zwart veel beter uitkomt. Hierdoor komen contrasten op Oledschermen erg mooi uit.

Geen vingerafdrukscanner meer maar Face ID

Apple heeft de vingerafdrukscanner achterwege gelaten en heeft een gezichtsherkenningsmodule ingebouwd. Met gezichtsherkenning moet nu de iPhone X te ontgrendelen zijn. Middels een infraroodcamera kan de iPhone een 3D-scan maken van het gezicht.

Geen homebutton

De iPhone X heeft ook geen home-button meer, dit zit nu allemaal softwarematig verwerkt in de nieuwe iOS.

Prijzen iPhone X

De prijzen van de nieuwe iPhone X liegen er niet om: voor de 64GB variant betaal je €1159 en voor de 256 GB variant betaal je €1329.

Alle specificatie iPhone X

Naam  iPhone X
Soc  Apple A11 Bionic
Hexacore
Door Apple ontworpen 3-core gpu
Scherm  Oledscherm
5,8″
2436x1125px
Behuizing  Verstevigd glas voor- en achterkant
Metalen zijkant
143,6×70,9×7,5mm, 174g
 Camera  Achterkant primair: 12MP, f/1.8, OIS
Achterkant secundair: 12MP, f/2.4, OIS
Frontcamera: 7MP
 Accu  Onbekende capaciteit
Snelladen
 Opslag  64GB/256GB
 Prijs  64GB: 1159 euro
256GB: 1329 euro