Goed nieuws! De nieuwe iPhone zal hoogstwaarschijnlijk toch minder prijzig zijn dan eerder gedacht werd. Lange tijd werd gezegd dat de iPhone 8 meer dan duizend dollar zou gaan kosten.

Erg veel, voor een smartphone. Maar met al die nieuwe functies was het ook wel te verwachten dat dit model duurder zou zijn dan de voorgaande iPhones, maar duizend dollar zal het gelukkig niet gaan kosten.

Prijsverlaging om te concurreren

De productiekosten van de nieuwe iPhone liggen erg hoog, toch lijkt het erop dat Apple de nieuwe iPhone niet zo duur wil maken dan lange tijd gedacht is.

Volgens een analist wordt de iPhone goedkoper om eerdere redenen. Eén daarvan is dat Apple met de iPhone 8 kan gaan concurreren met de Samsung Galaxy S8 Plus.

De Galaxy S8 Plus wordt namelijk voor 840 dollar verkocht. De nieuwe iPhone zal tussen de 850 en 900 dollar gaan kosten. Dit is ongeveer 150 dollar lager dan werd verwacht.

In Nederland zal de prijs alsnog hoog zijn, de iPhone 8 of iPhone Edition zal in ons land ongeveer €1.000 gaan kosten.

De prijs wordt door Apple vrijwel altijd gecorrigeerd om te compenseren met onder andere de douanekosten.

De duurste variant van de iPhone 7 kost in de Verenigde Staten 849 dollar terwijl je in Nederland 989 euro betaald voor hetzelfde model.

Prijzen iPhone 7 modellen

De andere twee iPhone modellen die dit jaar op de markt komen, de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus, zijn net wat goedkoper dan de iPhone 8.

Milunovich verwacht dat de iPhone 7S 649 dollar gaat kosten en het Plus model 749 dollar.

Dit blijven nog steeds schattingen, er zal nog wel wat tijd overheen gaan voordat de prijzen worden bevestigd.

Apple klanten kijken uit naar iPhone 8

Toch verwacht Milunovich dat de nieuwe iPhone veel verkocht zal worden, ondanks de hoge prijs. Hij is ervan overtuigd dat Apple fans dit bedrag er wel voor over hebben.

Zeker nu er na lange tijd eindelijk eens een nieuw model met een nieuw design wordt uitgebracht. De analist verwacht dat 45% van alle klanten zullen kiezen voor de iPhone 8.

Natuurlijk is dat ook wel te verklaren, er zijn de laatste maanden enorm veel berichten en geruchten naar buiten gekomen over de nieuwe iPhone.

Enorm veel Apple klanten kijken er nu al naar uit om de iPhone 8 eindelijk in handen te kunnen hebben.

Apple overtuigd met interessante functies

Apple kan klanten gemakkelijk overtuigen met alle interessante, leuke en handige functies van de iPhone 8.

Zo beschikt dit nieuwe model over een 3D camera, heeft het AR mogelijkheden, de hele voorkant beschikt over een scherm met onderin virtuele functietoetsen, de iPhone is waterdicht, kan draadloos opladen en beschikt over gezichtsherkenning. Klinkt super toch?

Delen.

About Author

Laat een bericht achter