iPhone 8 krijgt stalen behuizing en wordt extreem waterdicht

Er komen steeds meer geruchten en onbevestigde berichten naar buiten over de nieuwste smartphone die Apple momenteel ontwikkelt: de iPhone 8.

Alleen in de afgelopen week al lekten twee interessante weetjes uit over het toestel waar Applefans en smartphone enthousiastelingen over de hele wereld reikhalzend naar uitkijken.

Zo zou de iPhone 8 een roestvrijstalen behuizing gaan krijgen en super waterdicht zijn. De officiële aankondiging van het toestel wordt overigens pas in september van dit jaar verwacht.

Glazen scherm dat overloopt in de stalen randen

De laatste smartphone van Apple die van staal was voorzien, was de iPhone 4S. Dit toestel had stalen randen en extra sterk glas aan de voor- en achterzijde. Dit wordt bij de iPhone 8 ook verwacht.

Een verschil met de iPhone 4S is wel dat bij zijn nieuwste opvolger het glazen scherm in de stalen randen van het toestel over zal lopen en dus iets mee zal buigen.

De afgelopen jaren hadden iPhones standaard een aluminium behuizing. Website DigiTimes meldt op basis van bronnen binnen de Taiwanese productieketen dat Apple nu dus weer terugkeert naar staal.

Om dit te realiseren, gaat Apple samenwerken met producent Jabil en dus niet meer met Foxconn, waar het de laatste jaren mee samenwerkte.

Maximale stof- en waterbestendigheid

Een ander gerucht dat deze week naar buiten kwam, betreft de waterbestendigheid van de nieuwe iPhone. De Zuid-Koreaanse krant The Korea Herald weet te melden dat het toestel een IP68 beoordeling zal krijgen.

Dat betekent dat het toestel praktisch volkomen stofvrij zal zijn en bovendien 30 minuten onder water zal kunnen blijven tot op een diepte van wel anderhalve meter.

Tot nu toe is er slechts één andere smartphone op de markt met een IP68 beoordeling, de Samsung Galaxy S7.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben een IP67 beoordeling. Dat betekent dat ze ook 30 minuten lang onder water kunnen overleven, maar tot op een diepte van maximaal een meter.

Ondanks dit officiële certificaat omschrijft Apple zelf deze toestellen overigens slechts als spatwaterbestendig. Waterschade valt dan ook nog steeds buiten de garantie. Het is niet bekend of dat bij de iPhone 8 zal veranderen.

Eerdere geruchten over de iPhone 8

De nieuwste berichten over de iPhone 8 sluiten aan in een lange rij van geruchten en mogelijke feiten over Apple’s  nieuwste paradepaardje die al eerder naar buiten waren gekomen.

Zo zouden er in de loop van 2017 maar liefst drie nieuwe toestellen gelanceerd worden. Behalve de iPhone 8 zijn dit dan de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus.

De 8 wordt het duurste model van de drie en krijgt als enige een OLED-scherm. Dat staat garant voor betere kleuren en een zuiniger display.

Verder zou de homeknop in het scherm verwerkt worden en kan het toestel draadloos opgeladen worden.

Delen.

About Author

Laat een bericht achter