Designschetsen iPhone 8 uitgelekt, deze 4 dingen zijn opvallend

In korte tijd, namelijk een week, zijn er drie schematische tekeningen van de iPhone 8 uitgelekt. Zoals op de schetsen te zien is zal dit model een ander design krijgen dan we gewend zijn. Maar er zijn nog meer dingen die opvallen!

1. OLED scherm zonder randen

Zoals al langere tijd beweerd wordt zou het scherm van de nieuwe iPhone de hele voorkant opvullen. Er zouden geen randen zijn waardoor het Apple zou lukken om een 5,8 inch scherm in hetzelfde formaat iPhone te krijgen.

Toch is er op de schetsen te zien dat dit nog niet helemaal zeker is. Bij sommige tekeningen is te zien dat de touch ID op de achterkant van de smartphone bevestigd is.

Terwijl in andere tekeningen laten zien dat de touch ID in het scherm zit. Dit geldt ook voor de frontcamera, het is duidelijk zichtbaar dat de frontcamera op de ene schets groter is dan op de andere, waardoor het kan zijn dat er toch een schermrand nodig is om de camera in te verwerken.

2. Verticale camera

Wat erg opvallend is aan alle drie de schetsen is dat de dubbele cameralens een kwartslag gedraaid is. Deze dubbele lens werd geïntroduceerd bij de iPhone 7 Plus en zat toen horizontaal op het toestel bevestigd.

Op de schetsen is te zien dat de lens verticaal op de achterkant van de iPhone zit. Waarom deze keuze gemaakt is, is nog niet bekend.

Het zou kunnen zijn dat het te maken heeft met de verschillende onderdelen in het toestel. Doordat ze het formaat van de iPhone 7 aanhouden is er minder ruimte in de iPhone dan bijvoorbeeld in de iPhone 7 Plus.

3. Geen volumeknoppen zichtbaar

In de tekening die gedeeld werd door Sonny Dickson was een erg opvallend detail, namelijk dat de volumeknoppen ontbreken.

Wat betreft het lekken van schematische tekeningen wordt Dickson als een van de meest betrouwbare bronnen gezien, de kans dat deze tekening uit het designlab van Apple komt is dus aanwezig!

Toch geeft Dickson zelf ook aan dat hij het opmerkelijk vindt. Het zou ook kunnen zijn dat de knoppen er wel zitten, maar dat ze niet zichtbaar zijn.

4. Touch ID op de achterkant van de iPhone

Er is al eerder nieuws naar voren gekomen waarin verteld werd dat de touch ID mogelijk aan de achterkant zou komen omdat Apple het niet voor elkaar zou krijgen dit veilig in het scherm te verwerken.

Op de schetsen is een cirkel te zien op de achterkant van de iPhone, dat zou dus betekenen dat het Apple niet is gelukt om de vingerafdruk veilig in het scherm te monteren.

Waardoor het dus toch op de achterkant komt te zitten. De vraag is alleen of Apple fans hier ook zo blij mee zijn, omdat dit nieuws eerder al voor ophef heeft gezorgd.

Verschillende prototypes

Er worden nog steeds prototypes getest waardoor niet zeker te zeggen is of de schetsen daadwerkelijk weergeven hoe de nieuwe iPhone eruit komt te zien.

Delen.

About Author

Laat een bericht achter