Apple besteld 70 miljoen OLED-schermen bij Samsung voor iPhone 8

Dat Apple gebruik gaat maken van OLED-schermen was al langere tijd bekend, dit is één van de geruchten die ook daadwerkelijk lijkt te kloppen. Onlangs heeft Apple maarliefst 70 miljoen OLED-schermen besteld bij Samsung.

Dit wordt gemeld door Nikkei, de Japanse zakenkrant. De gekochte schermen worden gebruikt voor de nieuwe iPhone 8. Samsung is druk bezig om dit jaar nog meer schermen te kunnen leveren.

70 miljoen schermen

Apple heeft voor de OLED-schermen van de nieuwe iPhone 8 Samsung ingeschakeld. Wat bleek uit eerdere bronnen is dat Samsung de enige partij is die voor Apple OLED-schermen zal produceren.

De schermen die nu geleverd zijn, zijn vrijwel zeker voor de iPhone 8. Er was nog niets bekend over het aantal schermen wat Apple heeft besteld, echter beweerd Nikkei dat het alleen al voor dit jaar gaat om 70 miljoen schermen.

Nikkei komt via bronnen bij de productieketen aan hun informatie. Op basis van gestelde vragen zou het mogelijk zijn dat een deel van de 70 miljoen schermen ook bestemd zijn voor de iPhones die uitkomen in 2018.

Waarschijnlijk veel vraag iPhone 8

Het zou voor Samsung een optie zijn om dit jaar 95 miljoen OLED-schermen te leveren mocht het zo zijn dat de vraag naar de iPhone meer is dan verwacht wordt. In vergelijking met de recente verkoopcijfers zou 70 miljoen niet extreem veel zijn.

Als we terugkijken naar het laatste kwartaal van 2016 zou dit aantal zelfs aan de lage kant zijn. Vorig jaar zijn er in de laatste maanden van het jaar ruim 78 miljoen iPhones over de toonbank gegaan.

Daarnaast wordt dit jaar verwacht dat de vraag voor de nieuwe iPhone nog groter zal zijn dan bij de vorige iPhone.

Mede door het nieuwe, strakke design en de vele nieuwe functies. Hierdoor is de iPhone 8 nu al razend populair en kijken enorm veel mensen uit naar de dag dat dit nieuwe toestel gelanceerd wordt.

Apple’s grote, nieuwe aanwinst

De iPhone 8 wordt toch echt wel Apple’s grote nieuwe aanwinst. Het zal beschikken over een OLED-scherm van 5,8-inch, virtuele functietoetsen, de voorkant bestaat bijna helemaal uit scherm, het toestel zou waterdicht zijn en het zou zelfs mogelijk zijn om de iPhone draadloos op te laden.

Doordat het scherm geen scherm randen heeft is het toestel bijna even groot als de 4,7 inch iPhone. De smartphone blijft dus redelijk compact maar heeft wel bijzonder veel nieuwe functies.

Delen.

About Author

Laat een bericht achter