3D camera iPhone 8 waarschijnlijk uitgesteld

Eén van de vele geruchten over de nieuwe iPhone 8 die eind dit jaar op de markt komt was de spectaculaire 3D camera.

Hier werd veel over gesproken, de 3D camera was één van de dingen die de nieuwe iPhone zo populair maakte.

Nu is echter gebleken dat we waarschijnlijk nog een jaar langer zullen moeten wachten op deze veelbesproken functie.

De 3D camera

Niet alleen het design van de nieuwe iPhone, maar zeker ook de nieuwe functies maken de iPhone 8 nu al razend populair. De frontcamera zou het meeste indruk moeten gaan maken.

Door analist Ming-Chi Kuo wordt deze technologie zelfs revolutionair genoemd. De eerste stap voor Apple richting augmented reality (AR).

Er werd gezegd dat er in de frontcamera een 3D sensor gebouwd is, waardoor ruimtes gemakkelijk in kaart gebracht konden worden.

Maar ook voor ontgrendeling via gezichtsherkenning zou dit een ideale functie zijn. Deze functie is één van de meest besproken functies van de nieuwe iPhone, waar enorm veel mensen naar uit kijken.

De camera wordt waarschijnlijk gemaakt door Sony en voor het infrarood-systeem is Foxconn’s Sharp verantwoordelijk.

Nu is gebleken dat de ontwikkeling van deze technologie vertraging opgelopen heeft. Het is dus de vraag of Apple het voor elkaar krijgt om dit jaar een iPhone met 3D camera te lanceren.

Plan opgeschoven naar 2018

Rajvindra Gill, analist van Needham en Co beweerd dat we nog wel wat langer zullen moeten wachten op een iPhone met 3D camera.

De analist zegt dat het plan wordt opgeschoven naar volgend jaar. Hoewel de iPhone 8 dit jaar wel gelanceerd zal worden, wordt verwacht dat de iPhone 8s, zoals de opvolger genoemd wordt, pas beschikt over een 3D camera.

Apple zal dus niet de eerste zijn met een 3D functie

Er wordt gezegd dat verschillende fabrikanten zoals Vivo, Huawei en Oppo als eerste gebruik gaan maken van de 3D technologie. Smartphones met deze functie zouden begin 2018 gelanceerd worden.

Dit betekend dat Apple dus de eerste zou kunnen zijn met deze spectaculaire functie, maar dat ze waarschijnlijk de plank mis slaan. Tenminste, als we kunnen geloven wat de analisten naar buiten hebben gebracht.

Afwachten tot de lancering

De voorspellingen en geruchten zijn nooit 100% betrouwbaar, het blijft toch afwachten tot de lancering van de iPhone 8 voor we weten of dit model daadwerkelijk over een 3D camera beschikt of niet.

Wie weet krijgen de ontwikkelaars van de camera het alsnog voor elkaar, je weet nooit wat er nog allemaal kan gebeuren.

Delen.

About Author

Laat een bericht achter